Nem sok maradt belőle

2023.10.02. 11:30

Kiégett, összeolvadt egy kuka az Ybl-lakótelepen, még érezni a szagát

Gyakorlatilag megsemmisült egy szelektív kuka az éjszaka folyamán a székesfehérvári Ybl-lakótelepen. A nagy lánggal égő szemétgyűjtőhöz a tűzoltókat is riasztották, akik eloltották a tüzet.

Házi Péter

Fotó: NZP

Az Ybl-lakótelepi játszótér mellett gyulladt ki éjszaka egy sárga színű, tehát műanyagok gyűjtésére szánt szelektív gyűjtő. Szerencsére a tűzoltók időben kiértek, így a nagy lánggal égő műanyag tárolóról a tűz nem terjed át sem a közelében lévő sövényre, sem a mellette lévő játszótérre. A kuka "hűlt helye" környékén még mindig érezhető az égett műanyag szaga.

Fotó: NZP

Amint lapunk érdeklődésére Szabó-Bisztricz Anett, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, összességében nem túl gyakoriak szerencsére az ilyen jellegű tüzek, ugyanakkor nyáron, fesztiválidőszakban előfordul, hogy valaki egy égő csikket bedob az ilyen szemétgyűjtőbe, ahol a papír vagy a műanyag lángra kap. Ezen a hétvégén vasárnap is volt nagyrendezvény a városban, elképzelhető, hogy az előbb említett eset történt. Mivel ezek a szeméttárolók műanyagból vannak, könnyen átterjed rájuk a tűz és könnyen elolvadnak, elégnek. Egy-egy ilyen "kukatűz" kiváltó okát egyébként nem kell kivizsgálnia a katasztrófavédelemnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában