A középiskola fogja használni

2023.10.16. 17:30

Így áll a volt Ybl-iskola felújítása (fotógalériával, videóval)

Elkezdődött az Ybl Miklós Általános Iskola épületének felújítása. A munkálatok javában tartanak, gyorsan halad a munka.

S. Töttő Rita

A Szabadságharcos út 55. szám alatti, közel hatvan éves Ybl Miklós Általános Iskola új köntöst kap

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Kodolányi János Gimnázium melletti volt Ybl Miklós Általános Iskola épületénél kezdődtek meg a felújítási munkálatok látványos elemei. Jelenleg a falazat egy részének bontása zajlik a munkaterületen, amely komoly porhatással is jár. Az egykor szebb napokat látott épületet, felújítás után a középiskola használja majd – árulta el korábban Cser-Palkovics András polgármester.

A tervek szerint 2025 szeptemberében adják át
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt korábban megírtuk, az iskolát 1965. augusztus 15-én adták át, így tehát számos nemzedék számára biztosította az oktatást Székesfehérváron, viszont tényleg ráfért már a megújulás a majd hatvan éves épületre. A közel 2,8 milliárd forintos felújításban a szomszédos Kodolányi épület megújulása is benne van. A „Középiskolai Campus III. ütem” névre keresztelt projekt kivitelezésének várható befejezési időpontja 2025. szeptember – áll a táblán, amely a munkálatokról tájékoztatja az arra járókat.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában