Tovább fejlődik a sportcentrum

2023.10.25. 11:37

Hamarosan kezdődhet a csóri tornacsarnok energetikai korszerűsítése

Pályázati forrásból, önerő hozzáadásával valósulhat meg Csór tornacsarnokának energetikai fejlesztése. A kivitelező kiválasztása és a szerződéskötés folyamata már lezajlott, hamarosan indulhatnak a munkálatok.

Héjj Vivien

Hamarosan újabb fejlesztés kezdődik Csóron - képünkön Pretz János, a kivitelezést végző cég ügyvezetője, Dancs Norbert a járási hivatal hivatalvezetője és Csete Krisztián polgármester

Fotó: Nagy Norbert

Még 2021-ben nyert csaknem 171 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást Csór önkormányzata a helyi tornacsarnok épületének energetikai korszerűsítésére. Az elnyert összeghez – az időközben megnövekedett költségek miatt – a település saját költségvetéséből további 17 millió forint pótfedezetet biztosít.

A falu képviselő-testülete legutóbbi ülésén eredményesnek nyilvánította a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, a munkálatokat a székesfehérvári illetőségű Pretz-Mozaik Kft. végezheti. A szerződéskötés megtörtént, a munkaterület átadása után indulhat a kivitelezés, ami várhatóan nagyjából hét-nyolc hónapig tart majd.

– A fejlesztés tartalmazza a külső nyílászárók cseréjét, a födém szigetelését, a homlokzat hőszigetelését, a csarnoktető komplett cseréjét és a gépészeti fejlesztéseket. Utóbbival célunk, hogy az eddigi elsődleges hőtermelőket, a gázkazánokat, korszerűbbekre cseréljük, és helyettük olyan kondenzációs kazánt építsünk be, amely a fűtési szükségletek több mint hatvanhat százalékát biztosítja. Mindezeken túl napelemes energiarendszert is igényeltünk – ismertette a részleteket a projektnyitó sajtótájékoztatón Csete Krisztián polgármester, aki kiemelte, az önkormányzat legfőbb célja a rezsikiadások csökkentése.

A beruházás a sportcentrum fejlesztésének második részeként valósul meg. Az első ütemben egy TAO-s beruházás keretében megtörtént az épületrész rekonstrukciója, s amint ezek a munkálatok lezárulnak, indulhat az energetikai fejlesztés.

– Az elmúlt időszakban az intézmények, az önkormányzatok és minden magyar család láthatta, hogy az energiaárak milyen érzékenyen tudják érinteni a pénztárcánkat. Nagy örömömre szolgál, hogy a csóri sportcsarnok olyan energiaellátást kap, ami a következő években az önkormányzat költségvetésére pozitív hatással lesz. Emellett mindig jó szívvel látom azt, ha a sport irányába fejlesztések történnek: a csóri lakosok és a környező települések lakói európai körülmények között, hatékony energiafelhasználással sportolhatnak – tette hozzá Dancs Norbert, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában