Tökfej torta és denevér-póni

2023.10.29. 15:00

Halloween party kicsiknek és nagyoknak Kőszárhegyen

Délután a gyerekek még esernyővel érkeztek a művelődési házba, azonban hamarosan szép napsütésesre váltott az idő Kőszárhegyen. A vidám, játékos halloween-i délutánt Fogasné Bognár Judit önkormányzati képviselő és Kosztolányi Éva művelődésszervező vezényelte.

V. Varga József

„Jön velünk a denevér-póni is!”

Fotó: Kosztolányi Éva

A gyerkőcök a kézműves asztalnál elkészítették édességgyűjtő kosarukat, álarcok formálódtak, halloween-i dekorációk születtek. A nagyterem másik sarkában arcfestéssel, tetoválásokkal egészülhettek ki a jelmezek. A vendégváró asztalnál elfogyasztott kalóriákat különböző mozgásos versengéssel lehetett lejjebb szorítani. Ügyességi játékok sorjáztak, némelyikben még a seprű is elszédült a sok táncoltatástól.

„Zöld a hajam… – Uzsgyi neki, szaladjunk!”
Fotó: Fazekas Zoltán

A halloween-i süteménysütő verseny alkotásait zsűrizés után közösen elfogyasztották a népek. Idén az első helyezést a Tökfej névre hallgató torta vitte el, melyet Csizmadiáné Éva és kislánya, Gréta készített.

A Tökfej tortát Csizmadiáné Éva és kislánya, Gréta készítette
Fotó: Fogasné Bognár Judit

Ezután útjára indult az édességgyűjtő túra. A faluban nyolc helyen várták a kicsiket és nagyokat. A menetet legalább hatvan gyermek alkotta, persze szülőkkel, nagyszülőkkel kiegészülve. Sőt, Artúr, a denevérjelmezbe öltöztetett kedves kis póni is tiszteletét tette a menetben.

Denevér-póni teljes harci díszben
Fotó: Fazekas Zoltán

A díszes, cifra karavánt várták kapuban, udvarban, sőt rém-rom pincében is. A végállomás pedig a faluház udvara volt, ahol a nyugdíjasklub tagjai – a sok csokit, cukorkát ellensúlyozandó – „hamuban sült” pogácsával készültek.

A rém-rom pince bejárata – „És hamarosan a sötétség…”
Fotó: Borján Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában