A magyarságot nem lehet eltiporni

2023.10.20. 20:30

Gárdonyi Sándorné: Kötelességünk, hogy a hősök emlékét megőrizzük

Rendhagyó módon, már a pénteki napon megkezdődtek az október 23-i megemlékezések megyeszerte. Dégen például késő délután gyűltek össze a helyiek az általános iskola színháztermében, hogy méltóképpen adózzanak az 56-os hősök emléke előtt.

Kecskés Zoltán

Megható megemlékezés Dégen az 56-os hősök előtt.

Fotó: Varga Gábor / Facebook

– Az ’56-os hősök magasra tették a mércét. Példát mutattak hazaszeretetből, haza iránti elkötelezettségből. Ha tudni akarjuk, mi is lenne az a szabadság, amit követnünk kell, az ő nyomukban kell haladnunk. Ők azok, akik mindenüket kockára tették, mindent feláldoztak a nemzet szabadságáért, függetlenségéért. Erejük az  összefogásban rejlett, egységben léptek fel a diktatúrával és az idegen elnyomó hatalommal szemben! – fogalmazott Gárdonyi Sándorné polgármester asszony ünnepi beszédében. Emlékeztetett, a forradalom után egyre kevesebben vannak közöttünk, akik élő szemtanúi e kornak, ezért felelősséggel tartozunk, hogy tetteik és áldozatuk soha ne merüljön feledésbe. Mint mondta, meg kell ismertetnünk a fiataljainkkal történelmünk ezen korszakát, mert csak így van esély arra, hogy megértsék azt, mekkora drága kincs a szabadság, a nemzeti függetlenség.

Az eseményt követően az emlékműnél elhelyezték a megemlékezés koszorúját is.
Fotó: Önkormányzat

A megemlékezés részeként a Dr. Kovács Pál Általános Iskola 8. osztályos tanulói adtak elő színvonalast műsort, majd a résztvevők együtt kivonultak az emlékműhöz és elhelyezték a megemlékezés virágait és koszorúit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában