Arcanum

2023.10.17. 19:00

Fejér évfordulós emlékei

Tóth Réka

Halálos szerencsétlenség a Székesfehérvár—Pusztaszabolcs vasútvonalon

1963. október 17-én több mint három nap óta folytatták már a nyomozást megyénk rendőri szervei annak a súlyos szerencsétlenségnek az ügyében, amely a Székesfehérvár és Pusztaszabolcs közötti vasútvonalon történt. A II. számú térköz őrházától 49 méterre egy idős férfi összeroncsolt holttestét találták meg. Személyazonosságának megállapítása után kiderült, hogy a szerencsétlenül járt ember Túrái Béla, 54 éves Zichyújfalusi lakos volt. Feltételezés szerint éjszaka gyalog haladt a sínek között és egy áthaladó vonat halálra gázolta. A nyomozás megállapította azt is, hogy Túrái Béla a Szőlőhegyen járt, este a kocsmában sörözgetett, majd három deci pálinkát magával vitt. Mivel alkoholtól befolyásolt állapotban volt, azonkívül erősen nagyothalló is volt, feltételezhető, hogy amint a sínek között az éjszaka folyamán haza indult, nem vette észre a közeledő szerelvényt, s így az elütötte. 

Kettős baleset Csákváron

Súlyos kimenetelű kerékpárszerencsétlenség történt 1963-ban Csákváron. Tilinger Józsefné csákvári lakos kerékpárral haladt a Kossuth utcában. A 7-es számú házhoz érve hirtelen az udvarról ugyancsak kerékpárral hajtott ki Dornyi István csákvári lakos, aki az asszonynak rohant és mindketten elestek. Tilinger Józsefnét súlyos állapotban szállították a kórházba. Dornyi István könnyen gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Visszatértek városukba

Hetven évvel ezelőtt számolt be a hírlap arról, hogy dunaújváros „neveltjei”, akik az új város falai között kezdték és folytatták iskolai tanulmányaikat, végezték el az általános iskolát, majd a gimnáziumot, vagy a technikumot, mind többen tértek vissza végzett diplomásként városukba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában