Testvértelepülési kapcsolat

2023.10.05. 11:14

Az együttműködés tizedik évfordulóját ünnepelte Iszkaszentgyörgy és Pappenheim

A hétvégén a németországi Pappenheim meghívására utazott az iszkaszentgyörgyi küldöttség a bajor kisvárosba, ahol a testvértelepülési megállapodás aláírásának 10. évfordulóját ünnepelték meg.

Borsányi Bea

Az első kép, ami 2012-ben Pappenheimben készült.

Fotó: Gáll Attila

- Az eseményen rajtunk kívül a francia Coussac-Bonneval település küldöttsége is részt vett, velük ugyanis 35 éve van testvértelepülési együttműködése Pappenheimnek, így a hétvége még nemzetközibbé vált – mesélte Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere.

A Fehérvárhoz közeli község még 2007-ben az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély kapcsán kereste meg a bajorokat, akikkel öt évvel később, 2012-ben öntötték hivatalos formába a kapcsolatot és testvértelepülési megállapodást írtak alá. Az együttműködés 10. évfordulóját eredetileg tavaly tartották volna, ám akkor a Covid egy utóhatása miatt a szentgyörgyiek nem utazhattak Németországba. Idén aztán dupla lett az ünneplés. A polgármester érdekességképpen azt is elmesélte, Pappenheim francia kapcsolata annak a kezdeményezésnek köszönhető, amely a megbékélés jegyében támogatta a két ország települései között létrejövő kapcsolatokat. 

Az iszkaszentgyörgyi küldöttség tagjai családoknál laktak és több programon vettek részt a három nap alatt. Az utazók között volt az iszkaszentgyörgyi óvoda képviselője is, ugyanis a a tervek szerint a két település óvodája hamarosan intézményi együttműködést köt egymással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában