Állatok világnapja

2023.10.04. 20:29

Az állatokért vonultak Székesfehérváron (galéria, videó)

Kiskutyákkal és nagykutyákkal, fiatalokkal és idősekkel indult október 4-én, szerdán este az állatok világnapi felvonulás Székesfehérváron. A Castrum hotel parkjában köszöntötte a város polgármestere a résztvevőket.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

- Az állatok világnapján arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy noha számos jó körülmények között élő állat él az ember mellett - amelyekkel a felvonulás és a séta is könnyű -, de sokkal több az otthontalan, gazdátlan, rossz körülmények között élő állat - fogalmazott a feol.hu kérdésére Krepsz Gyöngyi, a Herosz fehérvári állatotthonának vezetője az október 4-i állatok világnapi felvonulás előtt. Az idén 31 éves állatvédő szervezet évek óta hagyományosan ilyenkor szervezi a belvárosi felvonulást, amely ezúttal sem maradhatott el.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében elmondta: minden világnap alkalmat ad arra, hogy egy fontos kérdésre felhívjuk a figyelmet. Veszélye is ebben van azonban: hajlamosak vagyunk azon a napon túl nem foglalkozni a témával.
- Bízom benne azonban, hogy ezt el tudjuk kerülni. Erre nagyon jó esélyt ad az, hogy az állatvédelem területén nagyon értékes közösségek élnek Székesfehérváron és környékén. Embert próbáló feladatot végeznek ezek a szervezetek, ám a felelős állattartás közös ügyünk, nem csak az övék - tette hozzá, s megköszönte a hotelnek, hogy ilyen nemes kezdeményezés mellé állt. Majd hangsúlyozta: érdemes minden módon, anyagilag is támogatni ezeket a szervezeteket, erre bíztatta a lakosságot is.

Pfeffermann Gábor, a Castrum hotel igazgatója hozzáfűzte: a cégcsoport állatbarát politikája okán is egyértelmű volt, hogy befogadják ezt a kezdeményezést Székesfehérváron. A felvonulás során a történelmi belvároson keresztül sétáltak az állatbarátok kedvenceikkel ezen a hirtelen őszi hűvösre fordult szerda estén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában