Koszorúzás és emlékműsor

2023.10.21. 11:00

Az 56-os magyar hősökre emlékeztek Alapon és Sáregresen is

Pénteken a megye több területén is megemlékeztek az 1956-os forradalom kitöréséről, tisztelegtek a magyar szabadság hőseinek nagysága előtt. Így volt ez Alapon és Sáregresen is.

Kecskés Zoltán

Alapi megemlékezés az Arany János Művelődési Házban.

Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

Minkét településen méltón, színvonalas műsorokkal emlékeztek meg a 67 évvel ezelőtt történtekről, valamint a harcokban életüket vesztett, bebörtönzött mártírokról. Alapon, az Arany János Művelődési Házban gyűltek össze helybéliek, akiket Szalai János Milán Alap község polgármestere köszöntött hazafias gondolataival, amit a Cecei Általános Iskola Alapi Tagiskolájának 8. osztályos tanulóinak ünnepi műsora követett. Az emlékműsor után a megemlékezők átsétáltak a Millenium parkba, ahol az 1956-os és 1990-es kopjafáknál koszorúzással tisztelegtek.

A Csók István Művelődési Ház Emlékparkjában, Sáregresen is elhelyezték a megemlékezés koszorúit.
Fotó: Önkormányzat

Sáregresen többen is megosztották gondolataikat a Csók István Művelődési Ház Emlékparkjában. Albertné Tiringer Mária polgármester asszony a hősöket méltatta, beszédét az alábbi idézet köré építette fel:  – 1956-ban a magyar nép rövid 12 napra kivívta saját függetlenségét. Ezek az elszánt hazafiak úgy lázadtak fel a hatalmas szovjet birodalom ellen, hogy alig volt más fegyverük, mint a szabadság puszta szeretete. Boza Kristóf református lelkész pedig párhuzamot vont a forradalmi körülmények és a jelenlegi társadalmi kihívások, problémák között. Turi János helyi képviselő szívbe markoló verssel emlékezet meg a haza szabadságáért küzdő forradalmárokra. Az esemény végén koszorúzott és mécsest helyezett el a képviselő-testület, a civil szervezetek és az egyházak képviselői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában