Ünnepség

2023.10.09. 17:30

Átadták az új óvodát és bölcsődét Polgárdiban (galéria)

A város történetének legnagyobb beruházásában – az európai uniós, a kormányzati és az önkormányzati saját forrást is számba véve több mint 915 millió forintból – épült meg Polgárdiban az új óvoda- és bölcsődekomplexum. Az épületegyüttes 8 óvodai csoportszobát foglal magába, amely több mint 200 gyermek elhelyezését biztosítja, valamint 2 bölcsődei szobát, amely 26 gyermek befogadására alkalmas.

Feol.hu

Fotó: Fehér Gábor / FMH

„Ha nincs cipó, ha nincs kalács, / mit tehet az ember, / köszönti a vendégeket / meleg szeretettel” – nyitányként a Magyar házban a vendéget… kezdetű verssel Nyikos Lacika köszöntötte az óvodások nevében a megjelent vendégeket hétfőn az Eszterlánc Óvoda és Bölcsőde új épületének ünnepélyes átadásán, az építési projektnek az intézmény belső udvarában megtartott zárórendezvényén.

Gyermekét követve azután az „idősebbik” Nyikos László, Polgárdi polgármestere lépett a pulpitushoz.

– Fontos nap ez számunkra és minden polgárdi ember számára, hiszen nemcsak egy hétköznapi átadóra érkeztünk, hanem a város történetének legnagyobb beruházását zárjuk le a mai nappal, ami egyben településünk legnagyobb intézménye, legnagyobb épületkomplexuma is egyben. Számunkra, Polgárdiban élő emberek számára ez az alkalom nem csupán egy épület avatásáról szól, hanem arról is, hogy egy új fejezet kezdődhet az életünkben, egy olyan fejezet, amely a jövő reménységeinek boldogságáról, fejlődéséről és jólétéért szól majd – mondta egyebek között beszédében a városvezető.

A polgármestert Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke követte a színpadon, aki örömét fejezte ki, hogy a sok munkának és összefogásnak végül siker és ez a mai nap lett az eredménye.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A beszédek utáni percekben a gyermektáncnak jutott a főszerep. A Kolompos együttes zenéjére a polgárdi Így tedd rá! néptánccsoport műsora következett. Az ifjú táncosokat Rózsa Mariann készítette fel.

A műsort követően Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta: jól döntött a város vezetése, amikor a régi óvoda felújítása helyett egy új épület megvalósítását tűzte ki céljául. Aztán Nedeczky Istvánné Magdolna óvodavezető köszönte meg mindenkinek a segítségét, s felkonferálta az óvoda Alma csoportjának műsorát, melyet Szűcsné Csizmadia Anita tanított be.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az átadó ünnepség folytatásában Barta Tibor katolikus plébános felszentelte az új épületet, és Kovács Zsuzsanna református lelkipásztor megáldotta a jelenlévőket.

Végezetül eljött az ünnepélyes pillanat: Törő Gábor országgyűlési képviselő, Nyikos László polgármester és Nedeczky Istvánné Magdolna óvodavezető ünnepélyesen átvágta az új épület előtt kifeszített nemzeti színű szalagot.

A ceremóniát követően a vendégek óvoda- és bölcsődebejáráson vettek részt, melyen megismerkedtek az új gyermekintézmény belső tereivel, szép helyiségeivel, megtekintették a csoportszobákat, a sószobát, a tornacsarnokot.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Szerző: Zelenák Tibor Tamás, V. Varga József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában