„Önmagát becsüli meg minden nemzedék…”

2023.10.07. 16:45

A szépkorúakat köszöntötték Úrhidán

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, ha tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött...” Az idézet Sütő Andrástól való. Az önkormányzat hetvenhárom, 65 évnél idősebb úrhidai polgárt köszöntött az idősek napja alkalmából pénteken a közösségi házban.

V. Varga József

A szépkorúakat köszöntötték a közösségi házban

Fotó: Müller Szandra

Az ENSZ közgyűlése 1990. december 14-én szavazta meg, és rögzítette határozatában, hogy október elseje legyen az idősek nemzetközi napja. Először 1991. október elsején tartották meg az ünnepet. Az ENSZ célja egyebek közt az volt, hogy felhívják a figyelmet a méltóságteljes idős korra. 2019-ben világszerte 703 millió, 65 évnél idősebb személy élt. Az elkövetkező évtizedekben az idősek száma növekedni fog, és az előrejelzések szerint 2050-re eléri az 1,5 milliárd főt.

A szépkorúakat Bognár József polgármester és Polyák István, az Úrhidai Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte. Színpadra léptek a Tündérkert Óvoda apróságai és a Géza Fejedelem Általános Iskola diákjai; dalcsokorral készült a helyi Őszirózsa Népdalkör; Bíró Kriszti énekes örökzöldekkel, slágerekkel hangolta a jókedvet.

A konyhában a férfiemberek sürgölődtek, az ízletes csirkecombhoz párolt rizs, valamint csemege uborka dukált, és a szervezők a kellő italokról sem feledkeztek meg. A vacsora után zene szólt, többen táncra perdültek, s közös nótázással múlatták az időt.

Színpadra léptek az óvodások is  
Fotó: Müller Szandra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában