Csak merj álmodni!

2023.10.17. 08:00

A köztársasági elnök inspiráló üzenete a nőknek

A Fehérvárcsurgón megrendezett "Beszélgetések a Sándor-palotában" eseményen Novák Katalin köztársasági elnök és Bogyay Katalin, az ENSZ Társaság elnöke látták vendégül Fejér vármegye női vezetőit.

Hajdú Marianna

Nők a diplomáciában: Kerekes Ildikó kérdést is intézett Novák Katalin köztársasági elnökhöz

Forrás: Kerekes Ildikó

Fehérvárcsurgó csendes őszi délutánján a történelmi Sándor-palota pezsgésnek adott otthont, ahol a diplomácia modern kérdései és a nők szerepe került terítékre a legújabb SP Talks keretében. A ködös tájon, ahol a természet utolsó színei is megcsillantak, különleges vendég érkezett: Bogyay Katalin, az ENSZ Társaság elnöke. Katalin évtizedes tapasztalatával a nők és a diplomácia témájához szól, hogy a női jelenlét erősíti a béketeremtést és az együttműködési képességet.

Mi, nők, hajlamosak vagyunk a konfliktusokat elsimítani, érzékenységünkkel és empátiánkkal megoldások felé terelni a helyzeteket. Ez a készség a diplomáciában is értékes. A női attitűd és kommunikáció segíti a tárgyalásokat, elősegítve a kölcsönös megértést és együttműködést.

Az eseményen Kerekes Ildikó, Jenő polgármestere is felvetett egy fontos kérdést, arra kérdezett rá a köztársasági elnöknél, mit üzen azoknak a nőknek, akik kezdeti akadályok és negatív tapasztalatok miatt hátat fordítanak álmaiknak.

A köztársasági elnök válasza inspiráló és támogató volt, miszerint sose adják fel, hiszen a társadalomnak szüksége van a női hangokra és nézőpontokra. A családalapítás és a karrier nem egymást kizáró útvonalak. Hangsúlyozta, hogy a nők képesek a gyermeknevelésre és a munka összeegyeztetésére, sőt, ezzel gazdagodhatnak is tapasztalataik. 

A polgármester szerint ez az összejövetel nem csak egy beszélgetés volt, hanem egy lépés afelé, hogy felismerjük: a nők szerepe létfontosságú a társadalmi és politikai mezőkön egyaránt. Az ő hangjuk, perspektívájuk és együttműködési készségük békésebb és előrelátóbb döntések meghozatalában. És még valami: a politikában és az életben is egyaránt fontos, hogy a nők támogató szövetségre lépjenek egymással. 

A Sándor-palotában eltöltött délután megerősítette, hogy a diplomácia terén a nők által hozzáadott érték nem csupán kiegészítő, hanem alapvető fontosságú a harmonikus és fenntartható jövő érdekében.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában