II. Határtalan fesztivál

2023.10.24. 07:00

A fehérvári forradalmi események is megelevenednek a plakátkiállításon

Az 1956-os forradalomhoz kapcsolódva, plakátkiállítással vette kezdetét a II. Fehérvári Határtalan Fesztivál, amelynek a szombati nap lesz a csúcspontja.

Borsányi Bea

Juhász László, a fesztivál egyik rendezője

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

- A szabadság az, ami összeköti az október 23-i megemlékezést és a székely autonómia napját, amelyet 2015 óta mindig október utolsó vasárnapján tartunk – mondta a plakátkiállítás megnyitóján Juhász László, a VÁLASZ Független Civilek Fehérvárért Egyesület elnöke. A történészek segítségével összeállított és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak köszönhetően a székesfehérvári Városház téren kiállított hét tábla hétfő délelőtt óta látható. A plakátkiállításon megtekinthetők az 1956-os forradalom történelmi előzményei, a forradalom főbb eseményei, a harcok, valamint egy tablón a forradalom fehérvári eseményei is megelevenednek, amit helybeliektől kapott korabeli fotók illusztrálnak. A kiállítást november 4-ig lehet megnézni a Városház téren.

A Határtalan fesztivál kapcsán a plakátkiállítás megnyitóján ismét felhívták a figyelmet arra, hogy a hét csúcspontja a szombati nap lesz, amire ugyan belépőt kell váltani, de az feljogosít a rendezvény összes aznapi programján való részvételre, illetve – ha valaki nem akar reggeltől estig ott lenni a Táncházban - többszöri belépésre is. Kiemelt része lesz a szombati napnak a közös felvonulás, amely a Malom utcából a Romkertbe tart majd, hogy ott közös mécsesgyújtással emlékezzenek a nagy királyokra. 

A Határtalan fesztivál programjáról itt írtunk, a további részleteket megtalálják a Fehérvár Határtalanul közösségi oldalán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában