Jövő tavasszal vehetik át a virágcsomagokat, komposztálókat, esővízgyűjtőket

2023.10.26. 13:30

4300 fehérvári jelentkezett a Virágos Székesfehérvár pályázatra

Összesen 4300-an jelentkeztek a virágos Székesfehérvár pályázatra idén ősszel - írja Székesfehérvár honlapja. Ismét lehetett komposztálóra, illetve esővízgyűjtő edényre is pályázni, tavasszal vehetőek át a csomagok.

Házi Péter

Forrás: szekesfehervar.hu

A 4300 pályázó közül több mint 800 fehérvári lakó pályázott komposztálóra és több mint 1400-an kérték a 200 literes esővízgyűjtő tartályt.
Az idei évben három kategóriában virágcsomagokra, a Családi Ház kategórián belül pedig komposztálóra vagy esővízgyűjtő tartályra adhatták be igényüket a székesfehérvári lakók.

A városi honlap beszámolója szerint az 1400 esővízgyűjtő tartályban egy-egy esőzés esetén 280 köbméternyi öntözővizet tudnak összességében felfogni a kerttulajdonosok. Ez a növények vegetációs időszakában lehulló átlagos fehérvári csapadékmennyiséggel számolva 6-8000 köbméter vizet jelent évente.
Az elnyert csomagok átvételéhez időpontfoglalás lesz szükséges, amiről 2024. tavaszán minden nyertes pályázó értesítést kap a megadott e-mail címére. A virágcsomagok, komposztálók és esővízgyűjtő tartályok kiosztása április - május hónapban, kategóriánként/csomagonként meghatározott időpontban történik majd.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában