A lakók nem támogatták

2023.09.13. 07:00

Várhatóan nem egyirányúsítják a Galántai utcát

A Galántai utca lakói egyöntetűen nem támogatták az egyirányúsítást és a parkolóhely-bővítést a kedd esti lakossági fórumon.

Déri Brenda

Horváth Miklós Csaba ismertette a fórumon az előzményeket, majd pedig kérte, hogy mindenki mondja el a véleményét

Fotó: Déri Brenda / FMH

Ahogy azt múlt héten megírtuk a Városgondnokság munkatársai megkezdték a parkolóhelyek felfestését a Galántai utcában, melyet aztán az egyirányúsítás követett volna, de látva a munkálatokat az ott lakók jelezték: ők bizony nem kérnek sem az egyirányúsításból, sem a parkolóhely bővítésből. Így Horváth Miklós Csaba, a körzet önkormányzati képviselője összehívott szeptember 12-ére egy lakossági utcafórumot, hogy meghallgathassa az érintettek véleményét. Valamivel este 6 óra után el is kezdődött a fórum, mely során először az önkormányzati képviselő ismertette a kialakult helyzet előzményét, mely voltaképpen a városban zajló út, járda- és parkolófelújítások részeként megvalósuló útfelújítás volt. Mint mondta néhány évvel ezelőtt, amikor odaköltözött a Waldorf óvoda reggelente igen nagy lett a forgalom, ami sok bosszúságot okozott az ott élőknek. Éppen ezért egyeztetések kezdődtek a Közlekedési Irodával annak érdekében, hogy enyhítsék a reggeli fennakadásokat. 

 Itt még csak gyülekeztek a lakók
Fotó: Déri Brenda / FMH

Időközben az intézmény elköltözött, ám az egyiránysúsítás és a parkolóhely bővítés felvetése megmaradt és tovább folytatták volna az útfelújítás részeként. A lakók azonban egyhangúan kijelentették, hogy ők nem szeretnének semmin sem változtatni, maradjon minden így. Egy hölgy kivételével, aki egyébként nem volt jelen az utcafórumon mindenki azonos véleményen volt, így várhatóan nem folytatódnak tovább a már megkezdett munkálatok sem. 

Az egyirányúsítás és a parkolóhely bővítés mellett néhányan egyéb, utcai közlekedést érintő kérdést is feltettek, melyre Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője készséggel válaszolt. Egy volt közülük a már fent említett kérdés: Folytatni fogják – e a felfestéseket? Illetve érdeklődtek még arról, hogy melyek azok az utcák, amik a 30-as övezetbe tartoznak a környéken. 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában