A legmobilisebb osztály címért versenyeztek

2023.09.22. 14:00

Utolsó napjához érkezett az Európai Mobilitási Hét Székesfehérváron (képgaléria)

Jó ideje hagyomány már, hogy az Európai Mobilitási Hét keretében belül, mely ezúttal szeptember 16. és 22. között került megrendezésre a városban, számos közlekedési-környezetvédelmi programot tartanak.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Múlt hét szombattól kezdődően városszerte várták az érdeklődőket, volt, ahol az elektromos járművekkel ismerkedhettek a részt vevők vagy barangolhattak a városban és volt, ahol környezettudatos családi programokat tartottak és nordic walking túrát. 

A szeptember 22-i nap fő helyszíne pedig, ahova mi is ellátogattunk, az a Németh László Általános Iskola előtti tér és annak környéke volt. Fiáth Beáta, az SZKKK szervezője a helyszínen elárulta, hogy az utolsó napnak két fő programja van. Először az óvodás gyermekeké a főszerep, akik a „Gurulj velünk” felvonuláson végig ’szántottak’ az iskola körül. Lehetett rollerrel, biciklivel, görkorcsolyával vagy kismotorral – kinek, mihez volt kedve, a lényeg, hogy környezettudatos közlekedési eszköz legyen.

Majd ezt követte a „Legmobilisebb osztály” vetélkedője, amelynek első helyét azaz általános iskolai osztály zsebelhette be, akik a legtöbb alternatív közlekedési eszközzel jelentek meg és a legtöbb pontot szerezték a közösségi közlekedés szabályai vetélkedőn. Utóbbi során a gyerekeknek állomásról állomásra kellett haladniuk a feladatokkal. Az állomásokon elsősorban olyan ’feladványokat’ kellett megoldaniuk, mint hogy melyik hulladékot melyik szelektív kukába kell helyezni, hogyan lehet takarékoskodni a vízzel vagy melyek a kerékpár kötelező elemei. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában