Szári Napok

2023.09.17. 07:00

Unikum: a szüreti felvonulás egyik állomásán adták át a fejlesztéseket (galéria)

A péntek esti Faluvetélkedő és diszkó után szombaton további programokkal folytatódtak a Szári Napok, melyek között több, az utóbbi időben elkészült fejlesztést, felújítást is átadtak.

Borsányi Bea

A szalagátvágásban az óvodások is segédkeztek

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Jó idő, jó hangulat, jó programok. Kell ennél több? Meg is telt a faluközpont szombaton. A templom mögötti téren reggel indult a főzőverseny és várták a finomabbnál finomabb almás sütiket is, amiket aztán szakértő zsűri értékelt. Traktor vontatta pótkocsira ülhettek a gyerekek, a Rákóczi út alsó szakaszán pedig a rallye kapott főszerepet. A szüreti felvonulás kora délután indult és az első megállónál, a felújított polgármesteri hivatalnál, az Óvoda utca elején a gyerekek sváb tánca után hivatalosan is átadták az elmúlt időszakban elkészült felújításokat. Ezek között volt út-, és orvosi rendelő felújítás, temetőfejlesztés, közösségi tér kialakítás és járdaépítés. Az ünnepi díszasztalra kitett táblák tanúsága szerint mintegy 72 millió forint értékben, amiből 45 millió forintot a Magyar Falu programban nyert el a község.

Ahogy azt az ünnepségen résztvevő Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő megjegyezte, az útfelújítások különösen időszerűek voltak már Száron, ahol több mint tíz éve nem történt ilyen. Az átadások végén a szokásnak megfelelően az áldomást is megitták, a jó házipálinkát Németh Norbert, polgármester kínálta körbe a száriaknak. Legvégül bemutatta azt a pólót is, amire az egyik helyi tanárnő, festő, Taksz-Léber Katalin a szári templomot és a kálváriát ábrázoló grafikája került. Ebből egyelőre csak néhány darab készült, de a jövőben többet is szeretnének csináltani, hogy bárki vásárolhasson magának belőle.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában