Cukrásztalálkozó Csákváron és Felcsúton

2023.09.14. 20:30

Újra dübörög a banda…!

A címben szereplő nevet viselő esemény az Erasmus mobilitási program öregdiák csoportjának találkozójaként indult 2013-ban. A kétévente megrendezésre kerülő találkozók olyannyira sikeresek voltak, hogy idén már a hatodiknál tart, a résztvevők száma pedig úgy nő, mint egy jó élesztős tészta. Jövő héten Csákvár és Felcsút lesz a házigazda.

Borsányi Bea

Illusztráció

Fotó: Pixabay

A kelt tésztás hasonlat abban a meghívóban olvasható, amely a kétnapos esemény bőséges programját tartalmazza. Ebből kiderül, hogy első nap a résztvevő cukrászokat idén Csuta Zsolt, csákvári cukrászmester látja vendégül műhelyében és üzletében, ahol szakmai szemmel nézhetnek majd körbe és ahol a vendéglátó megmutatja, hogy működik nála az üzlet. 

A nagyközönség számára is látványosnak ígérkezik a 10.30 órakor induló felvonulás, melynek során a cukrászok séfkabátban – de legyen most inkább cukrászkabát -, zenei kíséret mellett sétálnak át a cukrászdából a közeli Floriana Könyvtár és Közösségi Ház épületébe, ahol Illés Szabolcs polgármester köszönti őket. 

A program szakmai része másnap Felcsúton folytatódik, ahol a délelőtt folyamán több előadásra is sor kerül. Szó lesz többek között az ehető virágokról, de A magyar cukrászat, mint nemzeti érték címmel is hallhatnak előadást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában