Kutatóműhely

2023.09.13. 07:15

Új csarnok a kutatóeszközök gyártásához Martonvásáron

A világ élvonalába tartozik az a martonvásári kötődésű, neutronfizikai kutatóműszerek és neutron­optikai berendezések gyártásával foglalkozó cég, amely uniós támogatásnak köszönhetően további csarnokkal és irodákkal bővült Martonvásáron.

S. Töttő Rita

Fotó: Martonvásár Önkormányzata

A helyi és környékbeli munkavállalók megélhetése szempontjából is kulcsfontosságú az a beruházás, amelyet a Mirrotron Kft. hajtott végre Martonvásáron. A közel 160 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult fejlesztésről Martonvásár önkormányzata számolt be a feol.hu-nak: a neutronoptikai eszközök tervezésével és gyártásával foglalkozó budapesti-martonvásári vállalat a  beruházás keretében egy 300 négyzetméteres, új, napelemmel ellátott fémmegmunkáló csarnokot épített Martonvásáron, melyhez egy 100 négyzetméteres iroda is tartozik. A műhelyben többek közt egy CNC megmunkálóközpont, valamint egy, a vákuumházak gyártását lehetővé tevő, 5 tonna megmozgatására képes, 25 méteres darupálya kapott helyet.

Fotó: Martonvásár Önkormányzata

Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere elmondta: örül a cég bővülésének és fejlődésének, amely a várhatóan az eddiginél is eredményesebb tevékenységével hozzájárul a város jó hírnevéhez a világban. A vállalat, tervei szerint további iparágak irányába is nyit, valamint 95 százalékban exportra készített neutronoptikai eszközeit ezek után is a világ kutatóintézetei számára gyártja. A martonvásári telephely 45 helyi és környékbéli munkavállaló számára kínál biztonságos munkahelyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában