Belterületi út-, híd-, és járdaépítésre lehet költeni

2023.09.19. 14:00

Tíz kistelepülés kapott hét-hétmillió forintot a Magyar Falu Programban

Folytatódhat Pannónia Szíve kistelepüléseinek fejlesztése a Magyar Falu Programnak köszönhetően: tíz település kapott 7-7 millió forintot belterületi út-, híd-, és járdaépítésre.

Borsányi Bea

2020 novemberében egyszer már le kellett zárni a felújításra szoruló járdaszakaszt Vértesbogláron

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

A hírt Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő tette közzé közösségi oldalán. A támogatott települések: Beloiannisz, Besnyő, Bodmér, Gánt, Nadap, Óbarok, Ráckeresztúr, Újbarok, Vértesboglár és Zichyújfalu. 

Gánton a Kossuth utcát a temetői ravatalozóval összekötő útnak az önkormányzat tulajdonában lévő szakaszát csináltatják meg az elnyert támogatásból, tudtuk meg Krausz János polgármestertől, aki elmondta, ez a rész megsüllyedt, javításra szorul. Ugyancsak útfelújításra költik a 7 millió forintot Óbarkon, ahol az Iskola, a Petőfi Sándor és az Orgona utca mart aszfaltozása, ezáltal az útburkolatok minőségének javítása történik meg. – Ez a három kis mellékutca igen rossz állapotban van, most is kátyúsak és évek óta csak javításra, foltozásra jutott pénze a községnek – mondta el a feol.hu kérdésére Mészáros Kartal, polgármester.

A közeli Újbarkon járdát építenek a támogatásból, méghozzá a Vasút utcában, ahol a meglévő járda nagyon régi és rossz állapotú, több helyen szétfagyott és a repedésekben a fű is kinőtt. Most kicsit több mint 200 méter új járda épül, amihez az önkormányzat – ha jut rá – saját erőből további 100 métert épít hozzá. Ezzel a településen már két kilométer fölé nőtt a megújult járdák hossza, tette hozzá Schnobl Ferenc, polgármester.

Járda épül Vértesbogláron is, ahol az iskola mellett futó szakaszt szeretnék térkőburkolatra cserélni, egyben ki is szélesíteni, mert sokan járnak azon az útvonalon. Sztányi István, polgármester elmondta, utat szerettek volna felújítani, de ehhez az elképzeléshez a most nyert 7 millió forintál többre lenne szükség. Ugyanakkor az iskola melletti járdaszakasz is már régen megérett a felújításra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában