Köszöntötték az időseket

2023.09.23. 19:24

Teríts-meríts Gárdonyban

Harcsapaprikással, óvodások műsorával és koncertekkel várták szombaton a Nemzedékek Házában a vendégeket az Őszi teríts-meríts fesztiválra, valamint az idősek köszöntésére.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A várhatóan esős időjárás miatt a Fő térről a Nemzedékek házába szorult idén a Teríts-meríts fesztivál, valamint az idősek köszöntése Gárdonyban. Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepségen Tóth István polgármester köszöntötte a szépkorúakat. 

Fotó: Fehér Gábor / FMH

- Hogy az Isten mennyi időt ad nekünk, ő dönti el. De azt is megvizsgálja, mit tettünk azért, hogy idős korunkban is jó körülmények között élhessünk, mennyire éltünk egészségesen, mennyire vigyázunk magunkra, hogyan élünk – fogalmazott a városvezető, hangsúlyozva: minden napban érdemes megtalálni a feladatot, a kihívást. - Vannak dolgok, melyeket az ember fiatalon nem ért meg, de idős korában tisztává válik. Ilyen a kínai vízhordó története - mutatott rá a polgármester a tanulságos mesére: a vízhordóra és az elrepedt korsóra, amely hiába repedt meg, kihulló cseppjeivel a virágmagokat táplálta. E tanmese által javasolta mindenkinek: mindenki kicsit hagyja, hogy a család vízhordónak gondolja őt és merítsen ebből erőt.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában