A karavánt húsz lovas és húsz fogat alkotta

2023.09.24. 19:00

Szüreti felvonulás Lepsényben és Mezőszentgyörgyön

Kedvezőtlen időjárás ide, bizonytalanság oda – a két szomszédvárban nem riadtak meg az esőtől, a talán túlzottan is borúlátó előrejelzésektől. Annak rendje és módja szerint megtartották a szüreti felvonulást.

V. Varga József

Felvonulók Lepsényben és Mezőszentgyörgyön

Fotó: szervezők

– Lepsényben és Mezőszentgyörgyön is felhős, szomorkás időre ébredtünk szombaton, de az égiek kegyesek voltak hozzánk, s délidőben, mire a szüreti felvonulásra gyülekeztünk, elállt az eső – mondta el lapunknak Sütő Krisztina, a lepsényi művelődési ház vezetője.

Bíró uram és a bíróné
Fotó: szervezők

A lovasok és a fogatok folyamatosan érkeztek a gyülekezési pontra, az LMSK sportpályájára, mindenkit megvártak, a népeket étellel és itallal kínálták, majd annak rendje és módja szerint elindult a díszes menet a meghirdetett útvonalon. A karavánt 20 lovas és ugyancsak 20 fogat alkotta, akik nem ijedtek meg az előre jelzett rossz időtől. Szerencsére a délután is csapadékmentes maradt.

A táncosok öt megállónál ropták lelkesen
Fotó: szervezők

A felvonulók elsőként Mezőszentgyörgyre igyekeztek, ahol nagy örömmel és szíveslátással fogadták őket. Lepsényben is több helyen készültek pogácsával, süteménnyel, itallal a település lakói.

Csikós, kék gúnyában
Fotó: szervezők

A vidám társaság táncosai öt megállónál ropták lelkesen, majd a sportpályára tértek vissza, ahol a szervezők – a Pallas Kulturális és Természetvédelmi Egyesület, valamint a lepsényi Petőfi Sándor Művelődési Ház – ízletes pörkölttel látták vendégül a felvonulókat. A pörköltet a nyugdíjasklub tagjai készítették.

Az esti bálra sokan megfutottak, a mulatság remek hangulatban zajlott a sportpályán felállított rendezvénysátorban. A talpalávalót Szalai Zoltán húzta.

– Nagyon örülünk, hogy sikerült megtartanunk a rendezvényt, és köszönettel tartozunk mindenkinek, akik bármilyen formában hozzájárultak a szüreti felvonulás és a szüreti bál színvonalas lebonyolításához – tette hozzá Sütő Krisztina.

„Tekeredik a kígyó…”
Fotó: szervezők

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában