Folyamatosan fogy a földekről a napraforgó

2023.09.28. 16:00

Szünet nélkül aratják a szotyit Fejérben (videó)

Miközben a szokatlan melegben egyre inkább veszít a vizéből a lassan már vágásérett kukorica, a napraforgóval vetett területek kezdenek lefogyni. A legtöbb kombájn légkondicionált ugyan, de ettől függetlenül sem kellemes az üvegkalitkában ülni naphosszat.

Palocsai Jenő

Nincsenek nagy tányérok és úgy 3 tonna a hektáronkénti átlag a megyében , de összegészében nem panaszkodnak a napraforgó minősége és mennyisége kapcsán a gazdák

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A 81-es mindkét oldalán nagy munka zajlik, kihasználva a szokatlanul jó időt. A megyeszékhely peremén már elkezdték vágni a kukoricát, pedig Északnyugat felé haladva még lábon van a napraforgó.

Nem úgy Mór és Bodajk között, ahol jelenleg is két hatalmas kombájn dolgozik, a szokásosnál is gyorsabban, szinte falva a hektárokat a két várost összekötő kerékpárút mentén. A Móri Bornapokra érkező vendégek már csak a tarlót, vagy egy gyors tárcsázást követően a barna földet fogják csupán látni.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában