Sportból a legtöbbet

2023.09.20. 17:30

Sportpályát avattak Csóron, az iskolánál

A Sportból a legtöbbet elnevezésű pályázatnak köszönhetően rekortán borítású sportpályával gyarapodott a Mátyás Király Általános Iskola Csóron. Az átadó ünnepséget szerdán tartották.

V. Varga József

Lili, Zorka és Luca tánca a pályaavatón

Fotó: Az iskola

A csóri általános iskola Magyar utcai telephelyén a sportpálya az elmúlt évtizedekben elhasználódott, repedések, törések keletkeztek rajta, használata veszélyessé vált. A mindennapos testnevelés-oktatás biztosítása érdekében a felújítását lehetővé tevő legjobb megoldást keresték.

– Pályázatot nyújtottunk be a Decathlon, Sportból a legtöbbet elnevezésű kiírására, s idén tavasszal kaptuk a jó hírt, hogy munkánk nem volt hiábavaló, 8,5 millió forint támogatást nyertünk a pálya felújítására – mondta el lapunknak Cseténé Szabados Amrita Teresa iskolaigazgató. – A munkálatok júniusban kezdődtek, és augusztusban elkészült a rekortán borítással ellátott új sportpálya.

– A felújítás hatására a mindennapos testnevelés oktatásán túl szeretnénk olyan programokat is szervezni tanulóink számára, melyek közösségi élményt nyújtanak, túlmutatnak az iskolai kereteken, és természetesen a sporthoz, a mozgáshoz kapcsolódnak. Ebben a tanévben csatlakoztunk az Aktív iskola programhoz, mely újabb nagyszerű lehetőség az egészséges életmód, a mozgás megszerettetésére – tette hozzá az igazgatónő.

A sportpályát, a nemzeti színű szalag átvágásával Gál Réka, a székesfehérvári Decathlon áruház vezetője, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Csete Krisztián, Csór polgármestere avatta fel.

A pályaavatóra Helt Lili 8. osztályos, Balom Zorka és Sütő Luca 7. osztályos tanulók könnyed tánccal készültek, majd izgalmas lábtenisz bemutató következett, mellyel Nagy Tamás testnevelőtanár ismertette meg a gyerekeket, és igen kedvelt játéka lett az iskola diákjainak a röplabda mellett.

Az intézmény munkatársa, Dobán László saját készítésű, a sportpályát mintázó tortával kedveskedett az átadó ünnepség résztvevőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában