11 óra 55 perckor megtörtént az elképzelhetetlen

2023.09.09. 19:50

Soha nem felejtik a 41 évvel ezelőtti tragikus szárazréti vonatbalesetet

Hazánk egyik legsúlyosabb vonatbalesete 41 évvel ezelőtt, a szárazréti vasúti átjáróban történt. Tizenhat ember halt meg, amikor 1982 szeptember 9-én, 11. óra 55 perckor összeütközött a vonat és a kereszteződésen áthaladó busz.

Házi Péter

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azóta minden évben, szeptember 9-én 11 óra 55 perckor megemlékezést tartanak a tragédia helyszínén. Most szombaton ismét az áldozatokra emlékeztek a hozzátartozók, rokonok, barátok, az elhunyt gyerekek tanárai, osztálytársai. A csendes emlékezésen Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István önkormányzati képviselő is részt vett.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kétyi József, akinek felesége hunyt el a balesetben, emlékező beszédében felidézte a történteket. Arról beszélt, a megemlékezéssel mindazon áldozatok előtt tisztelegnek, akik hasonlóan tragikus módon vesztették életüket. Arra kérte a fiatalokat, vigyék tovább az emlékezés hagyományát akkor is, amikor az idős családtagoknak erre már nem lesz lehetőségük.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában