A cél a biztonságérzet fenntartása

2023.09.29. 13:00

Önkormányzati rendészet létrehozását fontolgatják Dunaújváros környékén

A Dunaújváros környéki települések vezetői Kulcson találkoztak, s egyeztettek a településeken élők biztonságérzetének fenntartása és a bűnmegelőzés érdekében.

Héjj Vivien

Az érintett települések vezetői és megbízottai közbiztonsági intézkedésekről is egyeztettek

Forrás: Mészáros Lajos

Adony, Iváncsa, Kulcs és Rácalmás településvezetői az ott élők biztonsága érdekében társult önkormányzati rendészet létrehozását fontolgatja. Minderről már egyeztetés is zajlott, melyen jelen volt a térség országgyűlési képviselője, Mészáros Lajos, aki a kialakítandó szervezet céljáról úgy fogalmazott: „A rendőrségi körzeti megbízottak mellett ez a szervezet további egyenruhás jelenlétet biztosítana a településeken. Bár a legtöbb helyen működik aktív civil polgárőrség, és szükség is van rájuk, az önkormányzati rendészet más hatáskörrel, más feladatokat is el tudna látni.”

Az erre irányuló megbeszélésnek a kulcsi hajóállomás adott otthont, az egyeztetésen jelen volt a települések vezetői és megbízottai mellett Budavári Árpád dunaújvárosi rendőrkapitány és Hermann Gábor településbiztonsági menedzser.

– Fontos számomra a választókörzetben élők biztonsága, biztonságérzete és támogatok minden olyan kezdeményezést, amely hatékony választ ad az ezt érintő új kihívásokra – hangsúlyozta Mészáros Lajos országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában