Siófokon adták át a kamara elismeréseit

2023.09.09. 08:30

Mindent a betegekért: Rangos elismerést kapott három Fejér megyei szakdolgozó

A jelenleg is zajló, X. Szakdolgozó Tudományos Kongresszuson Siófokon három Fejér megyei szakdolgozó kapott rangos elismerést. Az eseményen Nyakas Eszter, a Szent György Kórház ápolási igazgatója, Kávási Katalin védőnő MESZK Szakmai Díjat kapott, Szakácsné Kovács Judit gyógytornász pedig MESZK-ért Díjat vehetett át.

Házi Péter

Fotó: MESZK

A három napos szakmai rendezvényen Szakácsné Kovács Judit gyógytornász vehette át a MESZK-ért díjat (Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara) Mint méltatásából kiderül, számára a betegek érdeke mindig elsődleges, teljes odafigyeléssel, empátiával, szakmai hozzáértéssel fordul feléjük. Annak érdekében, hogy a gyermekek gyógytornához való hozzáférése biztosított legyen lakóhelyén, elvégezte a DSGM szakgyógytornász képzést, mely olyan szinten hiánypótló, hogy a környező megyékből is hordják a szülők gyermekeiket Judithoz. Munkavégzése precíz, céltudatos, pontos. 2004 óta Mór és környéke helyi szervezetének elnöke. Munkája mellett mindig is élharcosa volt a MESZK képviseletének Az évek során, számos rendezvényen, megmozduláson aktív résztvevő volt. Helyi szinten a kollégák összetartása érdekében rendszeresen szervez programokat / közös főzéseket, kirándulásokat, színházlátogatásokat. 

Kávási Katalin védőnő a MESZK Szakmai Díját kapta. Kávási Katalin a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán szerezte diplomáját 2001-ben, azóta első munkahelyén területi védőnőként Székesfehérváron dolgozik. A gondozottak véleménye szerint szakmailag jól felkészült, kellő hivatástudattal és empátiával rendelkező szakember. A kolléganőkkel jó kommunikációs készsége miatt hamar megtalálja a közös hangot. A munkahelyi feladatain kívül aktívan részt vesz a város közösségi életében, baba-mama klubot, babamasszázs oktatást is végez. A Covid idején aktívan részt vett az oltópont munkájában. Az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett szűréseken rendszeresen részt vesz. Az orosz-ukrán háború kitörése után a Székesfehérvárra érkező menekült családok szociális és higiénés gondozásában aktívan részt vett. A Kamarában helyi és terülti küldött a Kamara megalakulása óta. 2012 óta a Székesfehérvár és Környéke Alapszervezet Elnöke. 

Nyakas Eszter, a Szent György Kórház ápolási igazgatója, az országos szervezet Felügyelő Bizottságának elnöke ugyancsak a MESZK Szakmai Díját kapta. Mint írják, 34 éve választotta ezt a hivatást. A székesfehérvári Szent György kórházban kezdte pályafutását ápolónőként. Főnővér, és ezt követően ápolási főmunkatárs lett. A várpalotai Kórházban 8 évet dolgozott mint ápolási igazgató és főigazgató helyettes. Több diplomával fejlesztette tudását. Majd visszatért az anyaintézetbe, ahol az Ápolási Osztály szakmai vezetését is rá bízták, és 3. éve ápolási igazgatóként irányítja a szakdolgozókat, és az intézet ápolási munkáját. Vezetői képességei kimagaslóak, gyors helyzetfelismerés, rendszerben való gondolkodás, nyílt, őszinte kommunikáció, pártatlan döntés, motiváló erő, a professzionális ápolásba vetett megrendíthetetlen hit jellemzi. Kiváló stratégiai és kommunikációs képességét mutatja az is, hogy a szakma minden képviselőjével sikeres az együttműködése.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában