Szent György Egyetemi Oktatókórház

2023.09.21. 12:00

Limfóma, a csendes betegség - szakmai napra várják az érdeklődőket

Hazánkban évente mintegy ezer új limfómás megbetegedést fedeznek fel. A betegség krónikus lefolyású, tünetei nem látványosak és más, kevésbé súlyos betegségekben is előfordulnak. A limfóma világnapján szakmai napot tartanak a kórházban, amire minden érdeklődőt várnak!

Borsányi Bea

Fotó: Pixabay

A limfóma, másnéven nyirokrák a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés. A nyiroksejtek, más néven limfociták rosszindulatú átalakulásának következtében a nyirokcsomók, a lép, de más szervek megnagyobbodásához, megbetegedéséhez vezet. Ha Ön, netán valamelyik családtagja érintett a betegségben, vagy csak szimplán érdeklődik a téma iránt, szeptember 22-én pénteken lehetősége lesz többet is megtudni róla, ugyanis szakmai napot tartanak a Szent György Egyetemi Oktatókórház konferencia termében, az Opticenter mellett. A program 10 órakor kezdődik és a délelőtt folyamán több előadást is meghallgathatnak az érdeklődök. A témák és az előadók:

Standard és új kezelések a limfómában – Bátai Árpád, osztályvezető főorvos 

Diagnózistól a gyógyulásig – Dömötör Mária, adjunktus 

Hitek-tévhitek a táplálkozás tükrében – Mészárosné Jaskó Enikő, dietetikus 

A limfóma pszichológiai vonatkozásai – Pájer Alexandra, pszichológus 

Élet a limfóma után – Ganzler Orsolya, kommunikációs szakember, coach 

Kiscsoportos workshopok Pájer Alexandra és Ganzler Orsolya vezetésével

A program 13 óráig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában