„Köszönet és tisztelet”

2023.09.14. 16:30

Közös konferenciát tartottak a város „észrevétlen” közszolgáltatói (galéria)

Az Észrevétlenül a város szolgálatában címmel megtartott konferencia legfőbb célja volt a helyi közszolgáltatókhoz kötődő érdekességek, a háttérben húzódó technikai vagy éppen történeti részletek megismertetése.

Héjj Vivien

Az önkormányzat emlékérmek átadásával ismerte el a közszolgáltató cégek munkavállalóinak több évtizedes munkáját

Fotó: Fehér Gábor

Székesfehérváron a közszolgáltatásokat ellátó cégek – a Depónia Nonprofit Kft., a Fejérvíz Zrt. és a Széphő Zrt. – a hulladékszállítás és -kezelés, az ivóvízellátás és csatornaszolgáltatás, valamint a távfűtés és meleg víz hőszolgáltatás biztosításával vannak jelen az emberek otthonaiban, az intézményekben és a fehérvári cégek életében is. Teszik mindezt észrevétlenül, ámde nélkülözhetetlen módon.

– Közszolgáltatási feladataikat közmegelégedésre végzik, alapszolgáltatásaikat a Covid-világjárvány, illetve az energiahordozók árának emelkedése okozta gazdasági nehézségek közepette is sikerült teljesíteni. Olyan feladatokat végeznek el kiválóan, amelyek igazából akkor tűnnek fel az ügyfeleknek, ha ellátatlanul maradnak. A cégek ezer szállal kapcsolódnak a városhoz, jelenlétük nélkül a város gazdasági fejlődése megtorpanna, gazdasági versenyképessége visszaesne – hangzott el az esemény első perceiben, majd a jelenlévőket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, aki elsőként a három cég között fennálló partnerkapcsolat fontosságát hangsúlyozta.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy város működése, üzemeltetése tekintetében a legalapvetőbb dolgokat jelentik a közszolgáltatások. A mai napon tisztelegni szerettünk volna azok előtt, akik ezeket a közszolgáltatásokat a mindennapokban munkájukkal elősegítik és végzik. Nagyon nehéz és felelősségteljes munkát végeznek, néha nagyon mostoha körülmények között – fogalmazott a polgármester köszönetet mondva mindazoknak, akik végezték, végzik és végezni fogják a közszolgáltatásokhoz kapcsolódó munkafolyamatokat. Kiemelte, a képzett szakemberekre a jövőben is nagy szükség lesz.

A konferencia folytatásaként elismeréseket vehettek át a közműszolgáltató cégek azon munkavállalói, akik több évtizedes munkájukkal szolgálták a város közösségét. Az ezüst elismerő emlékérmek egyik oldalán az Országalma és a városháza, másikon a város címere látható. Elismerésben részesült: Csík József, Bíró Tamás, Szücs Györgyné, Lencsésné Szűts Gabriella, Keresztes Ferenc, Lapos István, László Viktor, Antal Anikó, Koós László és Gulyás János.

Az elismerések átadása után Csurgai Horváth József, a Fejér Vármegyei Levéltár és Kutatóintézet igazgatójának előadásával folytatódott a konferencia, melyhez kapcsolódóan a városháza előtt és az épület emeleti folyosóján régi fényképekből, dokumentumokból és a szolgáltatás biztosítása során használt berendezésekből rendezett kiállítás látható szeptember 25-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában