Szakmai találkozóra is sort kerítettek

2023.09.27. 12:00

Jutalomkiránduláson jártak a csákvári polgárőrség tagjai

A Parlamentben jártak a Csákvári Polgárőrség tagjai, akik találkoztak pestszentlőrinci kollégákkal is, hogy – modern szakkifejezéssel élve – benchmarkoljanak.

Borsányi Bea

A Csákvári Polgárőrség Egyesület tagjai a Parlamentben, balról a negyedik Setét Vilmos

Fotó: Csákvári Polgárőrség Egyesület

- Az elmúlt időszakban végzett munkánk elismeréseként tíz fő részére meghívást kaptunk Tessely Zoltán, országgyűlési képviselőtől, aminek nagyon szívesen tettünk eleget. Mindjárt arra gondoltunk, hogy összekötjük a kellemest a hasznossal és ha már a fővárosba megyünk, az Országos Polgárőr Szövetség segítségével megszerveztünk egy találkozót a XVIII. kerületi, Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel is – mesélte a feol.hu-nak Setét Vilmos, a csákvári polgárőrség elnöke, aki hozzátette, a találkozó jelentősége, a szakmai tapasztalatok cseréjén és a jó gyakorlatok megbeszélésén – ez a benchmarking -  túl leginkább a kapcsolatépítésben állt, mert az elnök véleménye szerint az összefogás különösen fontos a polgárőrség berkeiben. Azt is elárulta, régi vágyuk egy rendészeti nap megvalósítása Csákváron, amelyen azok a szervezetek is részt vennének, amelyekkel munkája során többször is együtt dolgozik a polgárőrség, így a rendőrség, a tűzoltóság és a honvédség. 

A Csákvári Polgárőrség Egyesületnek jelenleg 22 tagja van, akiknek munkáját korábban is elismerték: 2020-ban az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a város és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta Csákvárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában