Két képviselő is lemondott Száron

2023.09.07. 11:30

Jövő hét második felére eldől, felveszik-e a lehetséges jelöltek a mandátumot

A szári képviselő-testület két tagja is lemondott képviselői mandátumáról augusztus végén.

Borsányi Bea

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Lantos József önkormányzati képviselő mandátuma augusztus 28-val, míg Orbán Zsolt önkormányzati képviselő mandátuma augusztus 31-vel szűnt meg. A Helyi Választási Bizottság határoztának értelmében a helyükre három jelölt közül kerülhetnek ki az új testületi tagok, ha vállalják a megbízatást: Mecséri Attila, Metlágerné Magyar Anikó és Belkais-Huszár Veronika. Ők azok, akik a legutóbbi, 2019-es önkormányzati választásokon sorrendben a legtöbb szavazatot kapták az egyéni jelöltek között. 

Mint azt a feol.hu, Németh Norbert polgármestertől megtudta, a két lemondott képviselő nem indokolta döntését. A három jelölt közül Metlágerné Magyar Anikó írásban már jelezte, nem veszi fel a mandátumát. A másik két jelölttel még folynak az egyeztetések, s ha ők vállalják a feladatot, úgy tervezetten a jövő hét második felére összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülésen tehetik le az esküjüket és vehetik át a megbízólevelüket. 

Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy a szári képviselő-testület a jövő évben esedékes önkormányzati választásokig a polgármesteren felül négy képviselővel működik tovább. Időközi választást, mivel egy évben belül vagyunk a 2024-es önkormányzati választások előtt, nem lehet tartani. Amennyiben a szári képviselő-testület öt fővel dolgozik tovább, még éppen határozatképes marad, szavazások esetén ugyanis – az eredeti hét fős testülettel kell kalkulálni - négy fő alkotja a többséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában