Közösségi összefogás

2023.09.13. 14:00

Fiatal vállalkozók segítettek a fehérvári intézménynek a felújításban

Nevéhez hűen, teljes szívvel-lélekkel adta kétkezi munkáját, tudását, akaratát és szorgalmát a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakóinak az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány. A csapat önerőből felújította az intézmény fürdőszobáját.

S. Töttő Rita

A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakói Deák Lajosné önkormányzati képviselővel, Rábai Ildikó intézményvezetővel és az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány képviselőivel

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Közösségi összefogásnak köszönhetően újult meg Székesfehérváron a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon vizesblokkja. Nagy szükségük volt a lakóknak a megújulásra, amely nem csak higiéniai, de komfort szempontból is aktuális volt már. Szerdán az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány képviselői – Segesdi Péter, Kollár Gábor, Frank Tamás és Kálóczi László részvételével – mutatták meg a nyilvánosságnak is az intézmény újdonságát, cserébe pedig az otthon lakói készültek műsorral az adományozóknak.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő is üdvözölte a kezdeményezést, kiemelve: példaértékű a fiatal vállalkozók törekvése, akik a burkolástól a vízvezetékszerelésen keresztül a festésig minden munkálatot elvégeztek azért, hogy segítsenek másokon – ezúttal a fogyatékossággal élőkön.

A fürdőszoba átalakításának szükségessége már a Covid járvány előtt felmerült az intézményben, árulta el a feol.hu-nak Rábai Ildikó intézményvezető, hozzátéve, hogy a megszorítások miatt azonban tovább kellett volna várni a felújításra. Az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány azonban segítő kezet nyújtott.

Az Alapítvány részéről Segesdi Péter elmondta: korábban is gyűjtöttek már rászoruló intézményeknek, csoportoknak, a mostani fürdőszoba felújításban pedig igen sokan: támogatók, sportolók, önkéntesek is segítségükre voltak. Már a téli tornára készülnek, amelynek szintén lesz támogatott kedvezményezettje, továbbá a karácsonyi gyűjtéseket szervezik, hogy minél több segítséget tudjanak nyújtani a rászorulóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában