Az inkubátor sem működik

2023.09.09. 19:38

Felújítás miatt nem tud a Vadmadárkórház a sérült, mentett madarakkal foglalkozni

Nagyon sokan ismerik a sukorói vadmadárkórházat, ahová az elmúlt nyáron is sok sérült, mentett vadmadarat hoztak a jólelkű emberek. Sajnos a nem halasztható felújítás miatt várhatóan egy hónapon át nem tudják ezt a fajta mentési szolgálatot végezni.

Házi Péter

Berkényi Tamás halaszthatatlan karbantartás miatt kénytelen nagyjából egy hónapra becsukni a Vadmadárkórháza

Fotó: FMH-archív

A Vadmadárkórház 2023. szeptember 9-től előreláthatólag egy hónap időtartamra a beteg és sérült madarak átvételét szünetelteti, az inkubátorban sem helyezhető el madár és látogatókat sem fogadnak!

Amit írják, tovább már nem halasztható karbantartási munkákat kell elvégezniük. "A munkák ütemezésével megvártuk, hogy a fiókaszezonra jellemző magas betegszám lecsökkenjen, így most elkezdjük a felújítást. A munkák jellege miatt a madarak átvételét, elhelyezését ezen idő alatt nem tudjuk megoldani, az inkubátort is felújítjuk, azaz a karbantartás ideje alatt a kapunál elhelyezett madármentő inkubátor sem üzemel. A kórház ezen idő alatt látogatókat sem fogad." - fogalmaz a Vadmadárkórház.

Ettől függetlenül a már nálunk lévő beteg állatok ápolását, rehabilitálását és gondozását természetesen  folytatják. A Vadmadárkórház épülete mellett található az Ivókút Állatorvosi Rendelő,  Berkényi Tamás állatorvos praxisa, ahol a gazdás madarakat természetesen fogadják, kezelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában