Szabolcsot ezúttal egy orosz hölgy segíti a fedélzeten

2023.09.21. 15:00

Fa Nándor mentoráltja ismét versenyben, az óceánon

Fa Nándor mentoráltja, Weöres Szabolcs egy újabb óceáni kapaszkodással folytatja felkészülését a jövő évi Vendée Globe-ra. Ez is kétszemélyes kihívás, de mivel Nándor nem vállalt több tesztversenyt, egy orosz hölgy csatlakozott Szabolcshoz, ugyanaz, aki a Rolex Fastnet Race-en is a fedélzeten volt, csak akkor médiásként.

Tihanyi Tamás

Weöres Szabolcs és Irina Gracheva volt Fa Nándorral a fedélzeten a legutóbbi versenyen, most ők ketten irányítják a hajót, természetesen Szabolcs a kormányos

Fotó: Szabi Ocean Racing HUN 23

Weöres Szabolcs, Fa Nándor és Irina Gracheva – utóbbi fedélzeti riporterként – sikerrel teljesítette a közelmúltban az 50. Rolex Fastnet Race elnevezésű kihívást, amely elsősorban a nagyszerű hajó, a Vargha Tamás székesfehérvári országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes „keresztfiaként” elkészült New Europe tesztelését szolgálta. A nehéz versenyről, a híres Fastnet-szikla megkerüléséről rendszeresen beszámolt a FEOL. A befutó után a hajó azonnal visszatért Les Sables ’d Olonne-ba, a Vendée Globe anyakikötőjébe, hogy felkészüljön a következő rázós menetre, amelyen már Irina Gracheva segíti a magyart. A lényeg, hogy újfent versenykörülmények között tesztelhetik tovább a hajót, gyűjtve azokat a tapasztalatokat, amelyek Fa Nándor számára újabb támpontokat adhatnak majd ahhoz, hogy folytatni tudja Szabolcs felkészítését.

A Vargha Tamás felavatta hajó túl van már azon a fontos teszten, amelynek során szó szerint fel kellett borítani. Ezzel újabb nagy lépést tett előre Fa Nándor mentoráltja annak érdekében, hogy ne csak a kormányos, de a vitorlás is kvalifikálja magát a 2024-es Vendée Globe-ra
Fotó: Szabi Ocean Racing HUN23

Ez az újabb esemény a 13. Défi Azimut, egy 48 órás négykezes gyorsasági verseny. A mezőnynek a franciaországi Lorient kikötőjéből a Vizcayai-öbölben kell körülbelül 640 tengeri mérföldet (nagyjából 1200 kilométert) levitorláznia. A pálya hosszán kívül az időjárás is hasonlít a júliusi Rolex Fastnet Race-re, ezúttal is kemény, szeles időjárás vár a hajósokra. Szabolcsék idén még egy versenyt vállaltak, a Le Havre kikötőjéből startoló Transat Jacques Vabre-t, ezen Fa Nándor is indult annak idején két Föld-kerülő kihívás között.

Aki követni szeretné a hajó útját a jelenlegi versenyen, itt megteheti: https://www.defi-azimut.net/en/tracking

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában