Idén is jelentős pénznyereményre számíthatnak a győztesek.

2023.09.26. 14:02

Egy hiánypótló társasjátékban mérethették meg magukat a diákok a Profi-T-Ability országos bajnokság regionális versenyén (galéria)

Stratégiai gondolkodás, pénzügyi és logikai ismeretek – ezek bizony elengedhetetlenek voltak a szeptember 26-i Profi-T-Ability országos bajnokság regionális versenyén, amelynek helyszíne Székesfehérváron a Grundfos telephelye volt.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja büszkélkedhet azzal az érdemmel, hogy kitalálta és megalkotta Magyarország első logisztikai társasjátékát, ami ráadásul hiánypótlónak is számít a piacon. E társasjáték köré ’építették fel’ a tavaly ősszel útnak indult országos bajnokságot, amelyre elsősorban a szakképzési centrumok diákjait vártuk.

– Ez a verseny több szempontból is jó lehetőség a résztvevőknek. Megismerhetik a logisztika világát, segítheti őket a pályaorientációban, illetve a pénznyeremény sem utolsó. Tavaly 3 millió forintot osztottunk szét a szakképzési centrumok iskolái és a diákok között. Az idei alkalommal hét régióban – Győr, Székesfehérvár, Vác, Budapest, Debrecen, Miskolc, Tatabánya – rendezzük meg az országos bajnokságot, itt Fehérváron jelenleg 80-an versenyző van. Majd a regionális verseny továbbjutói részt vehetnek a november 17-i országos döntőn, amely Budapesten kerül megtartásra – tudtuk meg Kiss Viktóriától,  a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja marketing asszisztensétől.

Ami a társasjáték menetét illeti, a versenyzők egyéni játékot folytatnak és a játék során raktárak között szállítják az árukat, a végcél pedig az, hogy úgy kalkuláljanak, hogy a legtöbb profitra tegyenek szert. Minden asztalnál van egy asztalbíró is, aki az elején ismerteti a játékot, majd a fordulók – három forduló van összesen – további részében megfigyelő szerepet tölt be. 

Magyar Szabolcs, a Grundfos termelésvezetője nagyon fontosnak tartja a hasonló kezdeményezéseket, mely során a diákok megismerkedhetnek a logisztikával és a nagyvállalatok nyújtotta lehetőségekkel. Valamint azt is hangsúlyozta, hogy a mai világban, amikor minden a digitalizáció köré épül, jó lehetőség lehet egy analóg társasjátékban részt venni, főleg egy ilyen innovatív és hiánypótlóban. 

– A Grundfos immáron a negyedik alkalommal biztosít helyszínt a klub által szervezett eseményeknek, amelyen ennyi diák vesz részt. Ez a jövőre nézve is igen jelentős, hiszen korábban volt már arra példa, hogy egy diák hasonló rendezvényen ismerkedett meg cégünkkel, majd később a munkavállalónk lett - fogalmazott.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában