Mányi Polgárőrség

2023.09.12. 18:00

Diákok jelentkezését várják ifjú polgárőrnek

„Válaszd a polgárőr szolgálatot, és lépj be egy új közösségbe, ahol a közösség iránti elkötelezettség és a közbiztonság megteremtése az elsődleges cél. Polgárőrként lehetőséged lesz, hogy a mindennapokat alakítsd, és segíts másoknak abban, hogy biztonságos környezetben élhessenek.”

Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

Fenti mondatok a mányi önkormányzat honlapján olvashatók abban a felhívásban, amelyben ifjú önkéntes tagokat toboroznak a helyi polgárőrségbe. Kiemelik, diákoknak a polgárőri szolgálat remek lehetőség a középiskolákban kötelező 50 óra Közösségi Szolgálat teljesítésére. Azt is hangsúlyozzák, hogy a mányi polgárőrségnél, ami nem mellesleg egy jó közösséget alkot, a tagok megtapasztalhatják az összetartást és a közös célokért való elkötelezettséget. Ifjú polgárőrként a feladatok közé legfőképpen délutáni és esti járőrszolgálat Mány bel és külterületén – természetesen felnőtt polgárőr társaságában -, rendezvények biztosítása, Mindenszentek ideje alatt temetői szolgálatok elvégzése tartozik. 

Polgárőr bárki lehet, aki büntetlen előéletű, magyar állampolgár vagy Magyarországon engedéllyel letelepedett külföldi és aki egyetért a polgárőrség céljaival és hajlandó tevékenyen részt venni azok megvalósításában. Jelentkezni a Mányi Polgárőrség közösségi oldalán vagy a [email protected] e-mail címen lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában