Tulipános körtánc és lufivirág

2023.09.27. 17:30

A gyerekeknek helyet biztosítva építik a jövőt Nagyvelegen (képgaléria)

Az előző ciklusban regnáló képviselőtestület által felemelt zászlót tovább vitte a település önkormányzata, így a sok nehézség és az építőanyagok árának robbanása ellenére elkészült a bölcsőde, amit szeptember 27-én, kora délután át is adtak a gyermekeknek és a nevelőknek.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsi Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Lufivirágokkal díszítették az Etalon Sport Óvoda és az új, bölcsőde közötti hosszú udvart a nagyvelegi óvónők, hogy az avatásra érkező díszvendégek, szülők és lakosok már messziről lássák, valódi ünnepet tart az intézmény. 

-Még az előző képviselőtestület döntött úgy, 2016-ban, hogy Nagyvelegen bölcsőde legyen. Akkoriban 50 millió forintot kapott rá a település, ám az árak emelkedése miatt hamar bebizonyosodott, hogy ez nem lesz elég. Ezért akkor felvettek még egy 10 millió forintos kamatmentes hitelt a megyei önkormányzattól, de még azzal sem sikerült befejezni az épületet. Ezt a projektet örököltük meg elődeinktől, de most befejeztük, és az épületet, illetve az udvart már önerőből rendeztük be, mondta Kosárszki József. 

A polgármester azt is elmondta az avatón, hogy azonnal teltházzal, vagyis öt gyermekkel indult a bölcsőde, de már most eldöntötték, hogy további két fővel bővítik a létszámot.

-Épületenergetikai beruházás valósult meg, mely keretében nyílászáró csere, szigetelés és tetőszigetelés is történt. Azt gondolom, hogy a mai időkben nem kell hangsúlyozni, hogy milyen jelentősége van, ha egy épület modern hőszigeteléssel és hasonlóan új fűtési rendszerrel, vagyis energiatakarékos működéssel bír, csökkentve ezzel a település költségeit, de még ennél is fontosabb, hogy nagyvelegi gyerekek, a szülők, az itt dolgozó pedagógusok 21 századi körülmények között találhatják magukat, fogalmazott Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, aki hangsúlyozta, a gyerekeknek helyet biztosítva építjük a jövőt. 

Az eseményen beszédet mondott Törő Gábor is: 

„Nagyvelegről nagyon sokszor csak annyit mondtak régen, hogy zsáktelepülés, amivel gyakran mostohagyerekként is bántak, de én ezt ma máshogy látom. Egy olyan fejlesztési programot hajtottunk végre közel tíz év alatt, amely azt bizonyítja, hogy minden település jogosult lehessen a fejlesztésre. Eredményeképpen az emberek nem el akarnak innen menni, hanem inkább ide jöttek, mondta az országgyűlési képviselő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy szinte nincs üres, illetve eladó ingatlan a faluban, hiszen sokan szívesen kóstolnak bele a csendes vidéki életbe itt, a Bakonyban. 

A település evangélikus közösségében aktív hitélet zajlik, egészen fiatalon bevonva a gyermekeket a hívek táborába. 

-Tele van az életünk kis és nagy dolgokkal, és hogyha arra gondolunk, hogy Nagyveleg egy kis zsákfalucska itt a Bakony szívében, akkor az kis dolog, de hogyha belegondolunk, hogy lett egy komoly bölcsődénk, akkor az milyen nagy dolog. És ahogy ránézünk az apró gyermekekre, nekünk is meg kell látni bennük a nagy dolgokat, a nagy lehetőségeket. Tulajdonképpen ez Jézus programja, hogy rávezessen minket az életben, hogy a kis dolgokban meglássuk a nagyot, mondta Szemerei Benjamin evangélikus lelkész, aki beszédét követően megáldotta az új óvodát. 

A Meseház Óvoda Bölcsőde Etalon Sport Tagóvoda és Bölcsőde avatóját el sem lehetett volna képzelni az ovisok műsora nélkül. A hófehér inges legények és a piros pántlikás lányok tulipános ösvényen énekeltek, verseltek és járták körbe-körbe a táncot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában