Pályázati lehetőség

2023.09.26. 15:00

A felsőoktatásban tanulókat támogatja Iváncsa önkormányzata

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez csatlakozva hirdet pályázatot főiskolai és egyetemi hallgatóknak Iváncsa önkormányzata.

Héjj Vivien

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A falu képviselő-testülete szeptemberi ülésén döntött arról, hogy Iváncsa a következő évre vonatkozóan is csatlakozik az országos pályázati rendszerhez. A jelentkezés előzetes online regisztrációhoz kötött. A pályázatok rögzítésének és papír alapú benyújtásának határideje: november 3.

Az „A” típusú ösztöndíjpályázatra azok, az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben teljes idejű, alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan tanárképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben tanulnak.

A „B” típusú pályázat azon iváncsai lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű, a 2023/2024. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett pályázóknak nyújt ösztöndíjlehetőséget, akik a 2024/2025. tanévtől felsőoktatási képzés nappali munkarendjén szeretnének tanulni.

Az ösztöndíjpályázatról bővebb tájékoztatást az emet.gov.hu címen találnak vagy személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán kérhetnek az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában