Frissen Fejérből

2023.08.28. 15:00

Sorra fordulnak ki a földből a rózsatövek: elkezdődött a Rózsaliget felújítása

Hétfő reggel óta munkagép dolgozik a Rózsaligetben, ami kiszedi a régi rózsatöveket. Nem kell megijedni, ez a korábban beharangozott rehabilitáció első "kapavágása", elkezdődött ugyanis a tereprendezés.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: FMH-Archív (illusztráció)

Ahogy pár héttel ezelőtt sajtótájékoztatón elhangzott: a Rózsaliget sokak által régen várt felújítása kezdődhet el hamarosan: a szakemberek 5770 rózsatövet ültetnek el a munkálatok során, megújulnak a pergolák és füves terület nagysága is bővül. Erről ide kattintva olvashatnak részletesen.

Augusztus 28-án, húsz nappal a bejelentés után pedig el is kezdte a parkfenntartás a terület tereprendezését. Mint megtudtuk, először a régi rózsatöveket szedik ki (ezeket a héten kiosztják), utána szintbe hozzák a területet, majd kialakítják az új ágyásokat. 

- Ahogy ezekkel a munkafolyamatokkal végeztek és már a munkagépekkel nem mennek be a területre, akkor kezdik meg a sétányok burkolásának előkészületeit. Ez idő alatt a karbantartás szimultán dolgozik. A padokat elkezdték beszedni, majd a pergolát is el fogják bontani. A új rózsatöveket az ősz folyamán fogjuk elültetni. A területet szalaggal le fogjuk keríteni, mert munkaterület. Három divízió dolgozik a területen. A projekt lezárásának időpontja: 2023. december 31. - mondta el a feol.hu érdeklődésére Bozai István városgondnok, akitől azt is kérdeztük, kell-e számítaniuk a gyalogosoknak vagy a bicikliseknek lezárosokra a területen? - A munkaterületen átmeneti lezárások biztos lesznek, de a Csitáry-kút működését és megközelítését folyamatosan biztosítani szeretnénk a munka során - válaszolta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában