Kitüntetés

2023.08.14. 18:00

Posztumusz adták ki a díszpolgári címet

Újbarok önkormányzata úgy döntött, az idén Schvanner Sándornénak adományozza az Újbarok díszpolgára címet. Mivel a kitüntetett korábban elhunyt, az elismerést a hétvégi ünnepségen férje vette át.

Borsányi Bea

Az elismerést Schvanner Sándor vette át

Fotó: Újbarki önkormányzat

Újratelepítésének 250. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Bicske közelében fekvő kistelepülés, amelynek alkalmából kitüntető címek és elismerések átadására is sor került. Újbarok díszpolgárává Schvanner Sándornét választották, aki sajnos ezt az elismerést már nem érhette meg. A képviselő-testület indoklásából kiderül, a középiskola elvégzését követően 40 éven keresztül, egészen nyugdíjba vonulásáig, a Tatabányai Szent Borbála Kórházban dolgozott, 1988-2016 között főnővérként. Munkája elismeréseként több alkalommal részesült főigazgatói és miniszteri dicséretben. 1990-ben alapító tagja volt az újarki Vöröskeresztnek, amelynek tevékenységében egészen annak megszűnéséig aktívan részt vett. A rendszerváltást követően önkormányzati képviselőként tevékenykedett a községben, ahol nyugdíjazását követően is segítette a település lakóit, rendszeresen részt vett a közösségi munkákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában