Véget ért, de újraindul

2023.08.04. 17:00

Pénteken van az utolsó napja a tábornak Balinkán

Hétfő óta a vidámság, az alkotás, a tánc és persze a játék az, ami megtölti a balinkai művelődési ház termét, udvarát. Az önkormányzati tábor augusztus 4-én véget ér, de hétfőn újraindul Mecséren.

Palocsai Jenő

A tábor gyermekei egy pillanatra sem álltak meg, igaz, nem is kellett nekik

Fotó: Önkormányzat

Ezen a héten minden reggel úgy búcsúztak el a balinkai gyermekek a szüleiktől, reggelivel a pocakban, hogy tudták nem telefon vagy éppen távirányító nyomkodással telik az idejük. A balinkai művelődési házban egész héten önkormányzati tábor zajlott. Az érdekes programokkal és kirándulásokkal is tarkított napközis táborban az önkormányzat művelődésszervezője és a szülők mindent elkövettek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

-Már a második nap délelőttjén elkészült a tábori plakát. Az örök klasszikus rókavadászat sem maradhatott el a játszótéren, majd délután kipróbálhatták a gyerekek a nemezelést, amely az utóbbi években ismét közkedvelt kézműves technika lett. Nagy sikere volt, hatalmas lelkesedéssel készítették a gyapjúgolyókat a szorgos kis kezek, fogalmazott Zuró-Hanzli Brigitta táborvezető.

Az első nap az ismerkedés ideje, de mivel itt mindenki ismer mindenkit, mehetett a közös játék és ebéd
Fotó: Önkormányzat

A 3. és a 4. nap olyan foglalkozások kerültek előtérbe, mint a gipszfestés és különböző ügyességi feladatok, de szappankészítés, sőt gyertyaöntés is volt. Emellett minden nap finomságokkal lepték meg a szülők a táborozó gyerekeket. Osgyán-Balogh Renátának, és Szikora Lillának például isteni kakaós csigát és csokis muffint köszönhettek a táborozók.

A balinkai tábor most véget ért, az ajtó bezárult, de közben máshol kinyílik egy másik. A két településrészből álló Balinka község a jövő héten Mecséren tart ugyanilyen tábort az ottani gyermekeknek.

Fotó: Önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában