Feol podcast

2023.08.25. 16:00

Pavelcze László lett Székesfehérvár egyik új díszpolgára az ünnepen: vele beszélgettünk a FEOL Podcastjában

Pavelcze László, a 26 évvel ezelőtt Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója a legszebb nemzeti ünnepen Székesfehérvár díszpolgára lett.

Tihanyi Tamás

Pavelcze László (középen) az afganisztáni Puli Khumriban, ahol egészségügyi programot vezetett a magyar kormány és a Baptista Szeretetszolgálat megbízásából abban az időszakban, amikor sok évig magyar katonák is részt vettek a béketeremtésnek nevezett akcióban

Fotó: FMH

Bár élete során volt olyan időszak, amikor elköltözött a vármegyéből, igazán mindig székesfehérvári maradt még akkor is, ha jelenleg Pákozdon él, ahol a segélyszervezet logisztikai központot üzemeltet. Nehéz lenne megszámolni, hogy pályafutása során hányszor kockáztatta az életét, azt pedig lehetetlen, hány ember sorsán segített, mennyien köszönhetik neki és bajtársainak az életüket. A világsajtót bejárta az a felvétel, amikor elsírta magát a törökországi földrengés helyszínén, ahol hét embert mentett ki a romok alól a csapattal, azokkal, akikkel a Baptista Szeretetszolgálat megbízásából küldetésre indult. A vármegye napilapja az elmúlt évtizedek során több bevetésén is vele volt, a kárpátaljai árvíztől a dél-kelet ázsiai cunami után Afganisztán pokláig. Mi láttuk, milyen világ ez, mennyire sokat kíván attól, aki ilyen küldetésben dolgozik, ezért kérdeztük az elsők között az elismerést követően a FEOL Podcastjában. Hallgassa meg, mire és hogyan emlékszik ő?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában