Együtt a gyermekekért és az oktatásért

2023.08.23. 15:30

Megújul a Széna Téri Általános Iskola

A Széna Téri Általános Iskola udvarán izgalmas változások zajlanak. Szerdán reggel Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató közös sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy az iskola épületegyüttese hogyan újul meg a felújítással és az udvar átalakításával együtt.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Székesfehérvár közössége újabb példát mutat arra, hogy az összefogás milyen erővel bír, ha az oktatás és a gyermekek jövője a tét. A Széna Téri Általános Iskola udvarának teljeskörű megújításával és a benne különálló épület felújításával a város minden résztvevője együttműködik a jobb oktatási körülményekért.

Az önkormányzat, a tankerületi központ, a városgondnokság és számos helyi vállalkozó egyedülálló együttműködése hozta létre a projektet. Cser-Palkovics András polgármester, támogatásával indult el a folyamat: 1 millió forinttal járult hozzá az iskolai fejlesztésekhez, amit a tankerület további félmillió forinttal egészített ki. Ezzel megteremtődött a lehetőség az iskolaudvaron álló épület megújítására, ami a tanév elején teljesen új köntösben fogadja majd a diákokat.

Az intézmény alapítványa is kiállt a kezdeményezés mellett, így az új fejlesztőszobába a megfelelő eszközök is bekerülnek, amelyek az oktatás minőségének emelik a jövőben.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az iskolaudvar teljes átalakulását a KÉPES Program hozta el, a székesfehérvári vállalatok és vállalkozások 2013 óta támogatják az oktatási intézmények felújítását. Az idei évben 20 helyi cég összesen 18,9 millió forint támogatást biztosít, míg a Székesfehérvári Tankerületi Központ további 15 millió forintos járul hozzá az iskolai tervek megvalósításához.

Az udvarfelújítás során a munkálatok már hetek óta zajlanak, és a tervek szerint szeptember 22-én fejeződnek be. Az udvaron kialakításra új, fedett kiülők létesülnek, amelyek kültéri tanórák megtartására is alkalmasak lesznek. A sportpálya is megújul, a labdafogó háló és az ügyességi játékok teret adnak a diákok mozgásának és szórakozásának.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az év során az iskola főépületében is történtek változások. A megújult vizesblokkok mellett az új tanév költséghatékonyságát és környezettudatosságát, a tetőre szerelt napelemek segítik.

A Széna Téri Általános Iskola megújulása az egész város közösségi összefogásának eredménye. Az új oktatási környezet nemcsak a diákok számára lesz inspiráló, hanem a vállalatok támogatása is példaként szolgál a generációi számára arra, hogy az összefogás és az oktatásra fordított figyelem milyen pozitív változásokat hozhat a közösség számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában