Ki kapjon idén szakmai elismerést?

2023.08.09. 13:00

Kitüntető címekre várják a javaslatokat a kisvárosban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezés keretében adják át az úgynevezett szakmai elismerő címeket Csákváron. A kitüntetettek személyére szeptember közepéig tehetnek javaslatot a csákvári lakosok.

Borsányi Bea

Lakatos Zoltán (b) 2020-ban kapta meg a Közoktatásért Emlékplakettet

Fotó: csákvári önkormányzat

Szakmai elismerő címet azok kaphatnak, akik legalább egy évtizede állnak a város szolgálatában és akik magas szintű tárgyi tudásukkal, hivatástudatukkal, közérdekű tevékenységükkel segítik elő a városban a közszolgáltatások működését, a közjó érvényesülését. A cím alapításáról szóló rendeletben így fogalmaznak: „szakmai elismerő cím annak a személynek adományozható, aki a települési közszolgáltatások szervezésében, színvonaluk javításában, valamint a közérdek szolgálatában - különösen a közbiztonság, közegészségügy, nevelés és oktatás, a közösség egyéb szükségleteinek árukkal, szolgáltatásokkal történő kielégítése során - jelentős érdemeket szerzett.” Az elismerést legutóbb 2021-ben Reményiné Bors Rita vehette át Csákvár közszolgálatáért végzett tevékenységéért. 

Az emlékplakettet minden évben ketten kaphatják meg, az elismerés átadására októberben, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezésen kerül sor. Az indoklást tartalmazó javaslatokat a [email protected] email címre, vagy postai úton a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal (8083 Csákvár, Szabadság tér 9.) címére küldhetik, de leadhatják írásban, személyesen is a Hivatal Titkárságán. A javaslatok beérkezési határideje szeptember 13. 12 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában