Még élt, amikor rátaláltak

2023.08.14. 17:30

Jó vége lett a nadapi macska történetének, akit két gyerek mentett meg

Lizi, a macska az egyik nadapi áruház előtt feküdt eszméletlenül, amikor két tizenéves lány rátalált.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Vadmadárkórház, Sukoró - dr.Berkènyi Tamàs vezetèsèvel közösségi oldal

Azt, hogy még él, kis rángásai jelezték. A lányok nem haboztak, azonnal segítséget kerestek. Felhívták a sukorói Ivókút Állatorvosi Rendelőt, ahonnan az egyik, szintén a kiskedvencével a rendelőbe érkezett ember ült autóba – a szakemberek leterheltsége miatt –, hogy elmenjen a macskáért és a lányokért, majd beszállítsák az állatot az épületbe.

"A doki megvizsgálta szegény macsekot, a diagnózisa biztató volt. Belső sérülés nincs, de a fejét erős ütés érte. Infúzióra kötötték, és sikeresen stabilizálták az állapotát. Másnap már evett" – derül ki a sukorói Vadmadárkórház közösségi oldalára írt posztból.

A történet ráadásul kétszeresen is jóra fordult, ugyanis miután a hírekben – így a Fejér Megyei Hírlapban is – a cica híre megjelent, a gazdája jelentkezett érte. "Volt nagy boldogság és simulás meg dorombolás a találkozásnál. Lizike egy hétig volt a kórházban, gazdija többször meglátogatta. Egy hét múlva Doki még egyet vizsgálgatott rajta, majd jóváhagyta Lizi hazamenetelét" – olvasható a beszámolóban.

Olvassák el a teljes bejegyzést itt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában