Frissen Fejérből

2023.07.19. 10:37

Gyerekek mentették meg egy macska életét Nadapon

Különleges hívás érkezett július 18-án, kedden este a sukorói Ivókút Állatorvosi Rendelőhöz.

Szanyi-Nagy Judit

A zsúfolásig telt váróból egy másik kisállat gazdája indult a bajba jutott cicáért

Forrás: Ivókút Állatorvosi Rendelő, Sukoró közösségi oldal

Két gyerek kért ugyanis segítséget a szakemberektől, miután az egyik nadapi áruház előtti országúton egy elütött macskát találtak. A házi kedvenc mellett rajtuk kívül senki nem állt meg. 

"A meglehetősen szakszerű állapotleírásból kiderült, hogy a cica az úttest közepén feküdt, feltehetően eszméletlen állapotban, csak apró mozgásokat láttak rajta a gyerekek, de azt egyértelműen megállapították, hogy még él. Szerették volna megmenteni" – írták közösségi oldali bejegyzésükben a rendelő munkatársai. Innen tudjuk azt is, hogy az épületből végül egy, a nyusziját varratszedésre hozó gazdi indult el a helyszínre. Őt a szakemberek egy vastag solymász kesztyűvel és szállítódobozzal "látták el", így tudta behozni a cicát a rendelőbe egyfajta önkéntes mentőként.

A kisállatról szólva megírták, "az azonnali ellátás során kiderült, hogy törése, belső vérzése nincs, de a koponyáját erős ütés érhette. Az éjszakai infúziós kezeléssel sikerült az állapotát stabilizálni, túlélte az éjszakát, sőt ma már – bár kis egyensúlyzavarral ugyan, de – kérte a reggelijét."

Azt, hogy ki a pórul járt, de végül jó kezekbe került macska tulajdonosa, egyelőre nem tudni – keresik a gazdát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!