Közös érdek

2023.08.28. 14:00

Házszám táblákat és utcanév táblákat kérnek Gárdonytól: a tűzoltók, mentők így találnak rá a pontos címekre

Az ingatlantulajdonosoknak a házszám táblákat, a város önkormányzatának az utcanév táblákat kell pótolniuk Gárdonyban. Mindenki alapvető érdeke, hogy a tűzoltóknak, mentőknek ne kelljen keresgélniük a címet, amikor kivonulnak.

S. Töttő Rita

Gárdonyi utcanévtábla – pontosan és élesen kell látszódnia. A tűzoltóknak ugyanis nem csak tűzcsapra, de pontosan látható táblákra is szükségük van.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A tűzoltói beavatkozások miatt Gárdonyba érkező katasztrófavédők számára komoly fejtörést okoz időnként az érkezési cím megtalálása. Néhol az utcanév táblákat, máshol a házszámokat nem találják, ami igencsak megnehezíti a célba érésüket. Ezért kereste fel a gárdonyi önkormányzatot a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, s hívta fel a város figyelmét arra: a településen található ingatlanok házszám elhelyezése igencsak hagy kívánnivalót maga után. Vagy pontatlanul vannak kihelyezve vagy pedig egyáltalán sehogy – és bizony nem mindig olyan káreseményre vonulnak ki a tűzoltók, ahol egyértelmű jelei vannak a bajnak.

Gárdony éppen ezért közleményben hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy helyezzék ki házaik utcafronti kerítésére vagy pedig a ház falára az ingatlan házszámát tartalmazó táblát. Erre egyébként városi rendelet is hatályban van: „a közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés és a házszám megállapítás szabályairól szóló 3/2015. (II.26.) rendelete” írja elő a kötelezettséget. A katasztrófavédelem és a mentők pontos tájékoztatása ugyanis mindenki alapvető érdeke. Éppen ezért van teendője a városnak is: az utcanév táblák ugyanis szintén több helyen hiányoznak, ezt pedig az önkormányzatnak kell pótolnia. A felmérést már elvégezték – írják közleményükben, ám ha valaki szerint hiányzik valahol egy utcanévtábla, jelezheti azt a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában