Szeptember közepére várható a javítás

2023.08.23. 14:00

Három nappal a tragédia előtt állították le az agárdi vasútállomás liftjét meghibásodás miatt, ám a javítás még várat magára

Ahogy azt már olvashatták, tragikus baleset történt augusztus 18-án Agárdon, ahol a vonat elgázolt egy mozgáskorlátozott férfit, miközben ő mopedjével haladt át a vasúti átjárón.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Információink szerint a 45 éves férfi szinte kivétel nélkül mindig a lifttel közlekedett, hiszen úgy volt a legegyszerűbb és leggyorsabb megközelíteni a peront. Az áldozat édesanyja szerint azonban már jó ideje nem működik a lift, így fia kénytelen volt az átjárót használni. Mint mondta – korábbi megkeresésünkkor – Tibor valószínűleg nem tudta felmérni a vonat sebességét, így az elérte a moped hátsó részét. Az ütközés következtében pedig fia olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az áldozat édesanyja tudja, hogy már semmi nem hozhatja vissza gyermekét, de azt azért sérelmezi, hogy a vasúttársaság nem kereste meg, hogy elnézést kérjen a nem működő lift miatt.

Az esettel kapcsolatban természetesen megkerestük a MÁV-ot is, akik a következőről tájékoztatták lapunkat:

– A kérdéses lift működését a szakhatóság augusztus 15-én állította le műszaki meghibásodás miatt. Sajnos a lift meghibásodása kényelmetlenséget okoz a mozgásukban korlátozott utasaink számára. A műszaki hiba elhárítása szeptember közepére várható, a karbantartás külföldről rendelhető alkatrész beszerzését igényli. Ezúton is együttérzésünket fejezzük ki a hozzátartozóknak – közölték.

Fotó: Fehér Gábor / FMH


 Frissítés:

Nemrég kaptuk a választ a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy a halálos kimenetelű vasúti közlekedési baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság - válaszadásukkal egyidejűleg is - az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint eljárva vizsgálja az ügyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában