Lakossági tájékoztató

2023.08.08. 18:00

Harc a vérszívók ellen Sáregresen

Ha az időjárás ezt lehetővé teszi, csütörtökön este, napnyugta után úgynevezett földi szúnyoggyérítést hajtanak Sáregres településén. Albertné Tiringer Mária polgármester rendkívüli közleményben tudatta mindezt a lakókkal.

Kecskés Zoltán

Illusztráció - Szúnyoggyérítés.

Fotó: BÁ/BMH

„Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Sáregres belterületén augusztus 10-én, csütörtökön földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor, amely melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhészek tájékoztatása külön dokumentációban is megtörtént" – hangzik a felhívás első mondatai, majd javaslatokat fogalmaz meg a közlemény a lakosság részére:

– A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
– A kezelés alatt és azt követő 1 órában javasolt az ablakok, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
– A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
– A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad.
– A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában