Ünnepség

2023.08.21. 15:00

Gárdony Város Bora elismerést kapott Csóbor Jenő zöld veltelinije

Friss, üde, tartályos erjesztésű bor lett az idei évben a Gárdony Városa Bora. Az elismerést a városi augusztus 20-ai ünnepségen vette át Csóbor Csilla.

S. Töttő Rita

Augusztus 20-án Csóbor Csilla vette át az elismerést: a zöld veltelini lett a Gárdony Város Bora

Fotó: Ódor Balázs

A Csóbor pincészet 2022-es évjáratú zöld veltelinije nyerte el az idei évben a Gárdony Város Bora pályázaton a megtisztelő elismerést. A borászat az idei évben már másodjára örülhet, ugyanis az országos borversenyen a rozé kategória nagyaranyát vihette haza a család.

Csóbor Jenő, a pincészet vezetője a feol.hu-nak elmondta: a zöld veltelini a kilencvenes évek óta kedvelt szőlőfajta Magyarországon, a gárdonyi pincészet is akkor telepítette első ültetvényét.

- A díjazott bort reduktív technológiával készítettük, tartályos erjesztés kapott. Ezért ilyen üde, friss – fogalmazott Csóbor Jenő, aki az elismeréssel lehetőséget kapott arra is, hogy e bort kínálja a város a gárdonyi reprezentációs eseményeken. - Minden évben azt a bort lehet nevezni a pályázaton, amely borvidéki borversenyen legalább ezüstérmes helyezést ért el. Ez a bor az Etyek-Budai borvidék versenyén aranyérmes volt.

Fotó: Ódor Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában